Bolu’nun Mudurnu ilçesi bir köyde çıkan yangında 7 ev ve 8 samanlık tamamen yandı. Köylüler yangını söndürebilmek için seferber olurken, bölgeye onlarca itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, ’Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturana kadar biz uyku uymayacağız’ dedi.

Edinilen bilgiye göre, yangın gece saat 23:30’da Elmacık Köyü’nde Muhittin Çalışkan isimli vatandaşın ahşap evindeki elektrik kontağından çıktı. Alevler bir anda Çalışkan’ın evinin sararken, evde yaşayanlar ve komşuları alevlere müdahale etti. Alevler Muhittin Çalışkan’a ait evin hemen bitişiğindeki diğer evlere de sıçradı. Yangına uykuda yakalanan köy halkı korku içinde alevleri söndürmek için seferber oldu. Olay yerine Bolu, Mudurnu, Sakarya ve Taşkesti’den itfaiye ekipleri sevk edildi.

6 saat süren yangın 7 ev ve 8 samanlığı kül etti. Evleri yanan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. İtfaiye ekipleri yangına kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcadı.

Olay yerine gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşlarla konuşarak sıkıntılarını dinleyen Vali Baruş, yangınla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Baruş, “Akşam saatlerinde bir evde elektrik kontağından çıkan yangında 7 hanemiz ve ahırlarımız yandı. Vatandaşlarımızın canına bir şey gelmemesi hepimizi sevindirdi. Evlerin birbirine yakın olmasından dolayı yangın bir anda büyümüş. İtfaiye ekiplerimizi seferber ettik. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekiplerde yoğun çaba harcadılar. Çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada yaşayan insanlarımız hayvancılıkla geçimlerini sağlıyor. Hayvanlarına da zarar gelmemesi sevindirici. Biz devlet olarak vatandaşımızın her daim yanında olacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturun a kadar biz uyku uyumayacağız” dedi.

(İHA)