Kağıthane’de iki yıl önce bonzai krizine girerek amcası ve yengesini öldüren, anne ve babasıyla birlikte 4 kişiyi de yaralayan sanık Tayip Pural 2 kez müebbet hapis ve 8 yıl 3 ay hapse çarptırdı. Son savunmasında pişman olduğunu söyleyen Pural’a verilen cezada mahkeme iyi hal indirimi uygulamadı.

AMCA,YENGE, ANNE VE BABAYI BIÇAKLADI
Kağıthane’de iki yıl önce Tayyip Pural(20) aile fertleriyle uyuşturucu madde kullandığından ötürü tartışmaya başladı. Kullandığı bonzainin etkisiyle krize giren Pural, mutfaktan aldığı bıçakla amcası Celal Pural, yengesi Gülzafer Pural, annesi Sonay Pural, babası Soner Pural, amcasının oğlu Mustafa Pural ile komşusu Akın A.’yı bıçakla ağır yaralamıştı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan amca ve yenge hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Tayyip Pural ve taraf avukatları hazır bulundu.

“AMCAMIN VE YENGEMİN BİZE BÜYÜ YAPTIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLAMIŞTIM”
Esas hakkındaki savunması sorulan Tayyip Pural "Ben tutuklanmadan önce ciddi bir uyuşturucu bağımlısıydım. Sentetik uyuşturucu kullanıyordum. Artık halisülasyonlar görmeye başlamıştım. Amcamın ve yengemin bize büyü yaptığını bile düşünmeye başlamıştım. Bu düşünce ile böyle bir olay oldu. Ben kendimi kontrol edemez duruma gelmiştim. Amcam ve yengemin bana iyilikleri olmuştur. Olaylar nedeniyle son derece üzgün ve çok pişmanım. Adaletinize güveniyorum" dedi.
Daha sonra son sözü sorulan Tayyip Pural, "Uyuşturucudan yeni yeni kurtuluyorum. Çok pişmanım" dedi.

2 KEZ MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDU
Son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Tayyip Pural’ı yengesi ve amcasını kasten öldürmekten 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olayda anne ve babası, kuzeni ve komşusunu yaraladığı için ‘silahla kasten yaralama ve konut dokunulmazlığı’ suçlarından ise 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Pural’a mahkeme iyi hal indirimi uygulamadı.
(İHA)