Bursa’da ödünç künye meselesi yüzünden işlenen cinayete 12 yıl hapis cezası verilmesi üzerine yargıtay kararı bozdu. Yeniden yargılanan sanık, bu sefer 20 yıl hapis cezası aldı.
Olay, 17 Aralık 2012 Pazartesi günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kültürpark metro istasyonu civarında 17 yaşındaki Burhanettin Çalışkan, söz konusu yerde daha evvel ödünç künye aldığı iddia edilen arkadaşı İsa Arı (22) ile karşılaştı. Taraflar arasındaki tartışmada öfkesine hakim olamayan Arı, Burhanettin Çalışkan ve yanındaki arkadaşı Kadir Altınok’u (21) yaraladı. Kalbine aldığı tek bıçak darbesi ile ağır yaralanan ve Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çalışkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

12 yıl ceza aldı
Tutuklanmasının ardından İsa Arı hakkından ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dava açıldı. Davanın sonuçlanmasının ardından mahkeme heyeti, Arı’ya yaşı küçük ve küfürleşmeler olması sebebiyle tahrik indirimi uygulayarak, 12 yıl hapis cezası verdi. Cezayı az bulan ölen şahsın avukatı, yargıtaya başvurdu. Bunun üzerine Yargıtay, kararı sanığın aleyhinde bozdu.

“Kolye meselesi yüzünden oldu”
Yargıtayın kararı bozmasının ardından Arı, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar hakim önüne çıktı. Olayın kolye meselesi yüzünden çıktığını iddia eden Arı, “Kolyemi istedim. O sıra vermeyince aramızda tartışma çıktı. Bana küfür edince, üzerimdeki bıçakla bıçakladım” dedi.

Yargıtay kararı bozunca 20 yıl ceza aldı
5 dakikalık bir aranın ardından mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda Arı’nın yaşının 19 olduğunu ifade ederek, Arı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Olayda küfür olduğundan dolayı cezayı ilk olarak 24 yıla indiren mahkeme heyeti Arı’nın iyi hal indirimi yaparak cezayı 20 yıla indirdi. Ayrıca Arı’ya, Kadir Altınok’u yaralamadan 2 bin 240 lira para cezası ve yanında bıçak bulundurmadan dolayı da 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
(İHA)