Antalya’da 4 yıl önce balkondan düşen, önce intihar ettiği ardından cinayete kurban gittiği öne sürülen manken Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili davanın duruşmasına devam edildi.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 4 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Murat Ergüç ile avukatlar Muhammet Tokgöz, Naim Karakaya, Fatih Akkaya, Ahmet Onaran ve Burcu Çağlayan’ın eşi Bulut Emir katıldı. Tutuklama kararı ile aranan sanıklardan İbrahim Tokgöz ise duruşmaya katılmazken. Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatlarından Şengül Bayram, Şayen Demirel Özsoy ile Feden Şengün davaya müdahil olma talebini mahkeme başkanına sundu.
Cinayet zanlısı olarak tutuklama kararı ile yaklaşık bir yıldır aranan İbrahim Tokgöz ise mahkemeye postaneden mektup atarak savunmasını gönderdi. Dosyaya eklenen Tokgöz’ün yazılı savunmasında Burcu Çağlayan’ın ölümü ile bir ilgisinin bulunmadığını beyan ettiği belirtildi.
Duruşmada, Tokgöz’ün avukatı Naim Karakaya ise İbrahim Tokgöz’ün kişi hürriyeti ve güvenliği ile adli yargılama ve etkili başvuru haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurduklarını söyledi.
Tokgöz’ün diğer avukatı Muhammet Tokgöz, Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit İçer ile İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı üyesi Doç. Dr. İsmail Çakır’ın uzman bilirkişi sıfatıyla dinlenmeleri için talepte bulundu. Ayrıca Tokgöz, Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli Cinayet Büro Amiri H.K, Görüntü İmaj ve Ses İnceleme Analiz Uzmanı N.E, Adli Tıp Kriminalisti D.A.E, Kriminlist Fiziksel ve Biyolojik Kriminal uzmanı Z.K. ve Adli Kriminalist Görüntü, Ses uzmanı S.N’nin tanık olarak dinlenmelerini istedi.
Mahkeme, tutuksuz yargılanan Murat Ergüç hakkındaki adli kontrol kararlarının 250 bin lira teminat ile kaldırılmasına, tanık Elif Esra Ay’ın bulunması amacıyla son adresinin güncellenmesi için işlem yapılmasına, tanık olarak talep edilen polis memurlarının isimlerinin tespit edilmesine karar verildi. Duruşma 31 Mart tarihine ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Temmuz 2010’da sabaha karşı Fener Mahallesi’nde, 34 yaşındaki İbrahim Tokgöz’ün 5’inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirmiş, savcının 4 yıl süren araştırması sonunda İbrahim Tokgöz hakkında "kasten adam öldürme", arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise "kasten adam öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
(İHA)