Bursa’daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda aralarında 1’i teğmen 5 askerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Bursa il merkezinde daha önce yürütülen örgütün insan kaynakları dosyası devamı olarak öğrencilerin takibini yapıp askeri okullara öğrenci kazandırdığı tespit edilen ve abi olarak bilinen ve örgütle bağlantısının devam ettiği tahmin edilen Diyarbakır Ana Jet üssünde görev yapan teğmen M.Ç.(27) ile 1 zabıt katibi ile Gata ve Astsubaylık okullarına sokulmaya çalışılan 4 öğrenci gözaltına alındı.
FETÖ kapsamında İnegöl İlçesinde emniyet imamlarına yönelik yapılan operasyonda ise 6 polis ile polis imamı oldukları belirlenen 3 öğretmen, 1 mühendis ile sağlık alanında görev yapan 1 kamu görevlisi gözaltına alındı. FETÖ Terör Örgütü’nün gizli haberleşme sistemi By lock’u kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik yapılan 3 operasyonda ise Bursa merkezinde görev yapan 5 devlet memuru gözaltına alındı. 3’ünün By lock kullandığı tespit edildi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan 22 kişi sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevkedildi. İnegöl merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin İnegöl adliyesinde diğer 11 kişinin ise Bursa Adliyesinde hakim karşısına çıkacakları belirtildi. Olayla ilgili soruşturmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.
(İHA)