Dünyada kullanılan çok sayıda klima markası mevcuttur. İnsanlar, araştırmalarına, deneyimlerine ve klimaların fiyatlarına göre farklı tercihlerde bulunabilirler.
Özellikle kaliteli klima markalarının satış hacmi, diğer markaların satış hacmine göre çok daha büyüktür. Bu da insanların ilk olarak kaliteli ve başarılı markalara yönelmesi anlamına gelmektedir. Fiyat ve özellik konusunda kaliteli bir markayı uygun bulduğunuz takdirde muhtemelen bu markanın ürettiği bir klimayı satın alırsınız. Bu da tüketici davranışları açısından son derece önemlidir. Kaliteli firmaların ürettiği klimaları satın aldığınızda klima servisi konusunda da şanslı konuma gelirsiniz. Zira bu gibi markaların hemen hemen dünyanın her yerinde yaygın bir teknik servis ağı bulunmaktadır.
Yaygın klima servis ağı olan markaların ürettiği klimaları satın almak, aldığınız klimanın garantisi açısından da değerlidir. Klimanızı satın aldıktan sonra klimanız için bir süreliğine garanti kapsamında olması sağlanacaktır. Bu süre, klimanızın markasına ve kampanyalara göre minimum 1-2 yıldan başlamaktadır. 1-2 yıldan daha uzun süreli garanti kapsamı olan klima üreticileri de mevcuttur. Dünyada hizmet sağlayan önemli klima üreticileri, genelde daha fazla satış yapabilmek adına garanti süresini uzun tutmaya çalışırlar. Bu da en çok klima kullanıcılarının işine gelmektedir; çünkü garanti süresi ne kadar uzun olursa klima servisi açısından klima bakımı ihtiyacınız o kadar az olur ve klimanızda meydana gelecek sorunlardan o derece az sorumlu olursunuz.