Kahramanmaraş’ta iletişim bayilerini hedef alan cep telefonu hırsızları, son işinde yakayı ele verdi. Güvenlik kameralarınca görüntülenen hırsızların rahat tavırları ise, bu kadarı pes dedirtti. Hırsızların, çaldıkları cep telefonlarının hayvan dışkısına sakladıkları ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Karacasu Karaziyaret Mahallesinde bir iş yerinde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili araştırma başlattı. Kamera görüntülerinden yola çıkan polis, gece yarısı yüzü maskeli iki şahsın demir kesme makası ile iş yerinin asma kilidini kırıp iş yerinden 470 TL para, değişik markalarda 13 adet akıllı cep telefonu ve 6 adet saat çaldıklarını tespit etti. Kameradaki şahısların kıyafet eşkalinden hareket eden polis, kimliklerini belirledikleri Arif K. (20) ve S.M.’yi (15) gözaltına aldı.

Hırsızlık olayını itiraf eden şüphelilerin İstanbul’a gitmek ve iş bulup çalışarak yeni bir yaşam hevesiyle hırsızlık yaptıklarını, çaldıkları malzemeleri satarak elde edecekleri parayla yola çıkmayı düşündükleri söyledikleri öğrenildi..

ÇALDIKLARI CEP TELEFONLARI HAYVAN GÜBRESİNE SAKLAMIŞLAR

İstanbul’a 2 adet otobüs bileti de alan şüphelilerin, dikkat çekmesin diye çaldıkları telefon ve saatleri hayvan dışkısının altına poşetle gömdükleri, topraktan tek tek çıkartarak satıp paraya çevirmeye çalıştıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan iki kişi, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, çalıntı malzemeler iş yeri sahibine teslim edildi.

(Muhammet Özer/İHA)