Kocaeli’nin Derince ilçesinde bir fabrikadan çalındığı öne sürülen piyasa değeri 100 bin TL olan boyaları satmak isteyenler ile almak isteyenler arasındaki anlaşmazlık karakolda bitti.
Derince’de S.S. isimli şahıs, Derince Polis Merkezi’ne giderek Fatih Sultan Mahallesi Kaşıkçı Sokak adresindeki boş arsada çok sayıda çalıntı iç cephe boyası olduğunu ihbar etti. Olay yerine gelen polis yaptıkları incelemelerde boyaların 15 Ağustos günü Diliskelesi’nde bir boya firmasından çalındığı ortaya çıktı.
Yapılan araştırmalarda, boyaların resmi evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülen nakliyatçı H.S. isimli şahıs tarafından Bursa’ya götürülmek üzere fabrikadan aldığı ve Derince’de S.S. isimli şahsa 30 bin TL’ye satmaya çalıştığı öğrenildi. H.S. ile fiyatta anlaşamayan S.S. durumu polise bildirdi. Olaydan sonra H.S. ve polis merkezine giderek boyaları ihbar eden S.S. isimli şahıs gözaltına alındı. Çalınan boyaların yarısının satıldığı öğrenilirken, açık alana bırakılan boyalar firma yetkililerine teslim edildi.
(İHA)