Antalya’da FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde düzenlenen operasyonda 10 cami imamı ile aralarında FETÖ’nün kurum imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından dün gece kent merkezinde 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Cami imamlarına yönelik düzenlenen ilk operasyonda 10 imam gözaltına alındı. İmamlara ait ev ve lojmanlarda yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar bulundu.
Devletten maaş alan bazı cami imamlarının FETÖ’ye hizmet ettikleri, cami ve mahallelerden adam devşirdikleri ve örgüt için himmet topladıkları iddia edildi. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, parmak izi alındıktan sonra gözaltı merkezlerine götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin alınması işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KURUM İMAMLARININ DA ARALARINDA BULUNDUĞU 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Diğer taraftan yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından aynı gece eş zamanlı ikinci operasyon ise kurumlara yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Antalya PTT Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, AFAD Antalya İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ve İş Kurumu’nda görevli aralarında kurum imamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 dolarlar, FETÖ’ye ait kitaplar, himmet belgeleri ile kriptolu görüşme programlarının ele geçirildiği bildirildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere gözaltı merkezlerine götürüldü.
(İHA)