Bu durum günümüz modern çağında son derece yoğun bir şekilde kendisine yer bulan bir internet dünyasının oluşmasına yol açıyor. Son yıllarda gelişen mobil teknoloji ile birlikte daha yaygın bir kullanım oranına ulaşan internet, insanlara çok daha zengin bir hizmet dünyası sunmaya başladı. 

Özellikle de gelişen modern teknoloji ve beraberinde internetin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte hem çocukların hemde oyun severlerin oyun anlayışı tümü ile değişime uğruyor. Bu kapsamda özellikle ofiste veya evde gibi internete erişimin mümkün olduğu her noktada insanlar dijital platformda online oyunlar ile eğlenceli zamanlar geçirebiliyor ve stres atabiliyor. Bu durumun yoğun ilgi oluşan bir online oyun hizmetlerini ortaya çıkarması ile birlikte artık internet üzerinde her ilgi alanına ve her zevke yönelik olarak oldukça zengin bir oyun çeşitliliği bulunuyor. 

Bu kapsamda son dönemlerde dijital platformda oynanan en popüler oyunların başında özellikle de araba oyunları geliyor. Araba tutkunlarının ve oyun severlerin araba kullanma deneyimini sanal ortamda eğlenceli müsabaka ve uğraşlar ile yaşayabilmesine yardımcı olacak farklı konu ve temalarda çok sayıda online araba oyun çeşitleri bulunuyor. Farklı temalarda hazırlanan binlerce çeşidinin bulunması sürekli olarak farklı konularda oynayabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca son dönemlerde internet üzerinde yer alan tüm online oyunlarda sıklıkla görülen Unity web tabanı ile birlikte özellikle de online oyunlardaki görüntü kalitesi çok daha üstün özelliklere sahip olabiliyor. 

Özellikle de Unity tabanı ile geliştirilen ve tasarlanan online araba oyunu çeşitleri içerisinde 3D seçenekleri öne çıkarken, grafik kalitesi açısından da oyunculara çok daha kaliteli ve gerçekçi bir görüntüye sahip olan oyun deneyimi sunuyor. Bu durumda son dönemlerde oldukça popüler hale gelmesine ve dolayısı ile de insanlar tarafından sıklıkla kullanılmasına ve oynanmasına yol açıyor. Daha geniş fonksiyonların kazanılabilmesine ek olarak görüntü kalitesinde daha gerçekçi grafiklerin oluşturulabiliyor olması internette sıklıkla oynanmakta olan araba oyunlarının çok daha keyifli ve çok daha eğlenceli hale gelmesine yol açıyor. 

Unity tabanı üzerinde geliştirilen bu oyunlar drift oyunları, park etme oyunları, yarış oyunları, modifiye oyunları, taksi oyunları, kamyon oyunları, tır oyunları ve daha pek çok farklı konusuna göre değişiklik gösteren araba odaklı flash oyunların geliştirilebilmesine ve dolayısı ile de araba konusunda farklı ilgi alanlarına ve zevklere sahip olan oyun severlerinde kendi ilgi alanlarına göre internette araba odaklı online oyunlar oynayabilmelerine yardımcı oluyor. Bu şekilde zengin bir çeşitliliğin bulunuyor olması da zaten son derece popüler olan araba odaklı online oyunları günümüzde çok daha yoğun şekilde ilgi görmesine yol açıyor.