Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin evinde şehit edilmesiyle ilgili davada tutuklu bulunan sanıkların avukatlığını yapan Hüseyin Akay, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisin evinde şehit edilmesiyle ilgili davada tutuklu bulunan sanıkların avukatlığını yapan Hüseyin Akay dün evinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen avukatın bu sabah iş yerinde arama yapıldı. Polis tarafından gözaltına alınan avukatın, Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından ilk önce Viranşehir ilçesine, oradan da Şanlıurfa’ya getirildiği belirlendi. Buradaki işlemleri de tamamlanan avukatın Ankara’ya götürüldüğü ifade edildi.
Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, Avukat Hüseyin Akay’ın Ankara Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen 2012 yılı Hakimlik ve Savcılık Sınavıyla ilgili soruşturma kapsamında dün evinde gözaltına alındığını ve ilk önce Viranşehir ilçesine, oradan da Şanlıurfa’ya götürüldükten sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara’ya gönderildiğini ve bu sabah ise iş yerinde arama yapıldığını öğrendiklerini belirtti.
(İHA)