Antalya’nın Alanya ilçesinde, Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen Murat T. ve Murat Y.’nin olayıyla ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle Naci K. ile beraberindeki İsmail Ç. ve Mehmet L. gözaltına alındı.
Cuma günü gece saatlerinde Gedevet Yaylası yolu üzerinde 31 yaşındaki Murat Tabuk ve Murat Yavuz’un (22) araç içerisinde infaz edilmeleri ile ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor. Cinayetin ardından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında işlenen Peter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath (50) cinayetini çözen 12 kişilik özel jandarma ekibi kolları sıvadı.
Çifte cinayet olayıyla ilgili görevlendirilen ve aralarında bir çok cinayet dosyasının da aydınlatılmasında büyük rol oynayan uzmanların da yer aldığı ekip öncelikli olarak, Murat Tabuk ve Yavuz’un cep telefonları ile sosyal medya hesaplarını incelemeye aldı. Olay gecesinden itibaren, çarşı merkezinde 142 iş yerine ait güvenlik kamerası kaydı incelenirken, yol güzergahında bulunan 64 iş yeri ve çok sayıda MOBESE kamerası da mercek altına alındı.

75 KİŞİ SORGULANDI
Telefon görüşmelerinden yola çıkan jandarma ekipleri 2 günde yaklaşık 75 kişiyi sorguya aldı. Sorgulananlar arasında şüpheleri üzerine çeken, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu belden aşağısı felç olan ve 2013 yılında ise başka bir olayda azmettirici olarak tutuklanarak ceza yatan Naci K. oldu. Naci K. ve aralarında daha önce konuşmalar geçtiği tespit edilen İsmail Ç. ve Mehmet L. için ek gözaltı süresi alındı.
Cinayete kurban giden ve ayrı barlarda güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları öğrenilen Murat Tabuk ve Murat Yavuz’un, geçtiğimiz haftalarda İskele Caddesi’nde bulunan bir barda kavgaya karıştıkları, kavga sırasında ise bir gencin bacağını kırdıkları ileri sürüldü. Cinayetin nedeninin bu kavgaya da bağlı olabileceği ihtimalini göz önüne alan jandarma soruşturmasını bu yönde de genişletti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Gedevet Yaylası yolu üzerinde meydana gelen olayda, yoldan çıkmış çalışır halde gördükleri 33 L 4852 plakalı aracın yanına giden vatandaşlar, araç içerisinde iki kişinin cansız vaziyette yattığını görmüşlerdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme başlatırken, inceleme sonucu araçta bulunan Murat Tabuk (31) ve Murat Yavuz’un (22) başlarına birer kuruş sıkılarak öldürüldükleri belirlenmişti.

SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANMIŞTI
Murat Tabuk’un 30 Mart 2007’de Antalya İncil Kilisesi’nin Türk rahibi Ramazan Arkan’a suikast hazırlığındayken yakalandığı, ardından ise Alanya BDP binasına saldırı planı kurduğu sırada yine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmişti. Jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada Tabuk ve Yavuz’un olaydan kısa bir süre önce bir restoranda üçüncü bir şahısla yemek yediklerini ardından ise oradan ayrıldıklarını tespit etmişti. Görgü tanıklarının ihbarına göre hareket eden jandarma ekipleri, üçlünün restorandan ayrılmasının ardından kendilerini takip eden bir kamyonet ve bir otomobilin peşine düşerken, olay yerinde savcılık ve jandarma tarafından yapılan incelemede araç içerisinde iki boş, dışında ise 7.65 mm çapında bir adet dolu tabanca mermisi bulunmuştu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz’un cesetleri otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu’na gönderilirken, araç ise emniyet otoparkına çekilmişti.
(İHA)