Edirne’de, büfelere girerek, çikolata başta olmak üzere şekerleme, kek, sigara ve kasada bulunan paraları çalan küçük yaştaki hırsızlar polis ekiplerince yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ’dur’ ihtarına uymayan 39 EZ 433 plakalı aracı, yapılan takip sonucu kentte bulunan sanayi bölgesinde, aracın plakasının boya veya bant benzeri bir malzeme ile değiştirilmek üzereyken buldu. Aracın içinde bulunan şahıslardan 4’ünün Abdurrahman Mahallesi Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi üzerinde bulunan bir iş yeri yanında, bir tanesinin de Talatpaşa asfaltı üzerinde bir iş yeri yakınında yakalandığı, bir şüphelinin de kayıp olduğu öğrenildi.
Yakalanan şahısların D.B., A.C., M.Ç., S.D., F.E.D.’in olduğu kaçan şahsın ise Ü.B. isimli şahıs olduğu belirtilirken, söz konusu aracın da Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Jandarma Komutanlığında çalıntı kaydının olduğu bildirildi.
Hırsızlık olaylarına karışan şahısların üzerinde toplam bin 985 TL ile çok sayıda çikolata, şekerleme, kek ve sigara bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
(İHA)