Beşiktaş’taki evlerinde öldürülen “Ören Bayan” iplik firmasının eski sahibi Georgia Karako ve eşi Jak Karako’nun cenazeleri Adli Tıp Kurumu’ndan alınırken, katil zanlıları da adliyeye sevk edildi.
Beşiktaş’ta Georgia Karako (69) ve eşi Jak Karako’dan (77) haber alamayan yakınları durumu polise bildirmiş, eve gelen polis, çifti evde bıçaklanmış halde bulmuştu. Musevi çiftin öldürülmesiyle ilgili şüpheli olarak aranan, çiftin bakıcılığını yapan Özbekistan uyruklu F.Y. (28) ve karısı G.Y. (26) ise gözaltına alınmıştı.
Karako çiftinin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu’na gelen çiftin oğulları İzzet Karako ve beraberindekiler cenazeleri teslim aldı. Arnavutköy’deki Musevi Mezarlığı’na götürülen cenazelerin ne zaman defnedileceği konusunda ise bilgi verilmedi.

İTİRAF ETTİLER
Öte yandan, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların cinayeti itiraf ettikleri belirtildi. Sorgularında, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle cinayeti işlediklerini söyleyen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)