Adana'da nüfus kaydına göre 13 yaşındaki çocukla evlendiği için 25 yıl hapis cezası ile yargılanan damat, gelinin evlendiğinde 16 yaşında olduğunun ortaya çıkması üzerine, hapis cezasından kurtuldu.

İlköğretim 8. sınıfa giderken okulu bırakıp berberlik yapmaya başlayan Y.Ç., nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olan sevgilisi E.G. ile 2011 yılının Haziran ayında kaçtı. 2 çocuk, kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye girdi. 3 gün sonra ailelerin anlaşması üzerine çocuk aşıklar ortaya çıktı. 31 Temmuz 2011'de sokakta nikahsız düğün yapıldı.

Küçük gelin E.G.'ye beyaz gelinlik, küçük damat Y.Ç.'ye de damatlık giydirilip fotoğraf stüdyosunda boy boy fotoğraflar çektirildi. Akraba ve mahalle komşularının katıldığı düğün töreniyle, E.G. ile Y.Ç. resmi nikahsız olarak evlendi.

Çocukların evliliği, gelin E.G.'nin 2012 yılının Ocak ayında gittiği hastanede 4 aylık hamile olduğunun belirlenmesiyle ortaya çıktı. E.G. ile cinsel ilişkiye giren çocuk damat Y.Ç., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemede hakime düğün fotoğraflarını göstermesi ve yaşının küçük olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çocuk gelin bir kız bebek dünyaya getirirken, Cumhuriyet Savcısı da soruşturma sonunda, hem çocuk damat hem de aile büyükleri hakkında dava açtı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan çocuk gelinin annesi M.G. ve babası A.G., suçlamayı kabul etmedi, "Kızım bizden habersiz kaçıp, evlenmiş, bizim sonradan haberimiz oldu" dedi. Çocuk damadın annesi Y.Ç. de, kendisinin haberi olmadan çocukların birbirlerini severek kaçtıklarını, zorunlu olarak düğün yaptıklarını söyledi.

Çocuk gelin E.G. de nikahsız eşi Y.Ç. ile duruşmaya geldi. Nikahsız eşinden şikayetçi olmayan E.G., "Birbirimizi seviyoruz. Severek kaçıp, nikahsız evlendik. Bir kızımız oldu. Kaçtığımda 15 yaşından büyüktüm" dedi.

Tutuksuz yargılanan küçük damat Y.Ç. de, suçlamayı kabul etmedi. E.G. ile birbirlerini severek kaçtıklarını ifade eden Y.Ç., "Daha sonra ailelerimiz anlaştı. Düğün yaparak evlendik. E.G. yaşının 15'ten büyük olduğunu söylemişti" diyerek beraatını istedi.

Mahkeme hakimi, E.G.'nin gerçek yaşı ile ilgili doğduğu Balcalı Hastanesi'nden doğum belgesinin 2006'da imha edilmesi üzerine, çocuk gelinin gerçek yaşının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına karar verdi.

Beklenen rapor son duruşmada mahkemeye geldi. Raporda, çocuk gelin E.G.'nin olay tarihinde 16 yaşında olduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti rapor üzerine, E.G. şikayetçi olmayınca ‘cinsel istismar' davası düştü. Çocuk damat ile her ikisinin anne ve babaları da ceza almaktan kurtulmuş oldu. Y.Ç., ‘Hürriyetten yoksun kılma' suçundan da, delil yetersizliğinden beraat etti.