Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının  ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta  hedeflenen 10 nokta bombalandı.
 
Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.
VALİ DOĞRULADI

İHA'nın haberine göre Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu doğruladı.

BAŞBAKAN BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’dan Ankara’ya dönüşünde, güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştirecek. 
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Hollanda maçını izlemek için gittiği Konya’dan Ankara’ya dönüşünde, Başbakanlık Resmi Konut’ta güvenlik yetkilileri ile toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısının konuşulacağı öğrenildi.