İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatının itirazı üzerine tahliye edildi. Çapkın hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın avukatı, Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak müvekkilinin tahliyesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme, Çapkın’ın emekli olması ve mevcut delil durumunu değerlendirerek tahliyesine karar verdi. Çapkın hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Dün akşam saatlerinde verilen karar gereği, Çapkın tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

TAHLİYEYİ AVUKATI DUYURDU
Çapkın’ın avukatı Fahrettin Karagöz tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Müvekkilim sayın Hüseyin Çapkın, 40 yılı aşkın süre milletine sadakatle hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır. Yargıda en başından beri dile getirmeye çalıştığımız gibi; müvekkilimin hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasa dışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir. Müvekkilim bu süreçte, hayatının her döneminde olduğu gibi sürekli, devletin bekası için dua etmiş, öncelikle Türk adaletine inanmış sonra devlet aklına ve vicdanına güvenmiştir. İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir” denildi.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİKTEN TUTUKLANMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY’nin mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hüseyin Çapkın, 3 Eylül 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.

“ABİLER VE İMAMLARI” TANIMIYORUM
Çapkın, mahkemede verdiği ifadede, devletin hiyerarşik yapısında hiçbir kurumu, kuruluş veya şahsiyetle ilişki içerisinde bulunmadığını iddia ederek, "Okuduğum yıllarda böyle bir örgüt olmadığından, bu örgütün yapısı ve işleyişi ile ilgili bir kültürüm ve bilgim olmadığından bu ’abiler ve imamlar’ adı altında bahsedilen şahıslardan kimseyi tanımıyorum. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşı Gülen ile yüz yüze iletişim kurmadım. Sohbetlerde bulunmadım. Herhangi bir şekilde temasım olmamıştır. 17 Aralık 2013 darbe girişimine kadar, ’Gülen cemaati’ olarak adlandırılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu şahıs ya da şahıslar, himmet, kurban, burs ya da başka bir yardım kisvesi adı altında herhangi bir nedenle para talebinde bulunmadı’’ şeklinde konuşmuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA OLMAK İSTEDİM AMA YOLLAR KAPALIYDI”
Savunmasında darbe girişimi gecesi evinde olduğunu ve darbe girişimini televizyonlardan duyduğunu belirten Çapkın, "O gece havalimanına giderek Cumhurbaşkanımızın yanında olmak istedim. Ancak uçaklar üstümüzden geçip ’sonik’ patlamalar yapıyordu ve yollar kapalı olduğu için gidemedik. Darbe soruşturmalarında tutuklanan şahıslardan hiçbirini tanımıyorum. Ben böyle bir örgüt üyesi olmadım. Meslek hayatımda örgütten bir yardım almadım. İstanbul İl emniyet müdürü olarak atandığımda Türkiye gündeminde 2007 yılı itibariyle geniş yer bulan Ergenekon-Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yürüten İstihbarat, KOM ve TEM birimlerinin mevcut kadrolarına müdahalem olmadı” ifadelerini kullanmıştı.
(İHA)