Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına ilişkin 19 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam ediliyor. Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına ilişkin Cumhuriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazeteci Ahmet Şık’ın da aralarında bulunduğu 19 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan yargılanmasına sanık savunmlarıyla devam ediliyor.

İstanbul 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 12 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken sanık avukatları ve yakınları da salonda hazır bulundu.

Bugün görülen celse gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun savunması ile başlandı. Sabuncu savunmasında gazetede 2014 yılında çalışmaya başladığını ve 28 yıllık gazeteci olduğunu söyleyerek, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Pensilvanya’ya hiç gitmediğini belirten Sabuncu, “Fetullah Gülen bana koku hediye etti, kalem hediye etti diyen gazeteci olmadım. Gülen’i öven tek yazım yok. Bizler geçmişi belli geleceği belli olan kişileriz” dedi.

Sanık Murat Sabuncu’nun ardından, sanık Bülent Utku savunma için söz aldı. Duruşma savunmaların alınmasıyla devam ediyor.