Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi yakınlarında girdiği bir mağara içerisindeki dehlize düşerek yaralanan Ramazan Yörük’ü kurtarma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Mağaranın girişi ve dehlize çıkan dar koridorlar genişletilirken, yaralı vatandaşın 10 metrelik genişletme işleminin ardından sabah saatlerine doğru çıkartılacağı tahmin ediliyor.

Fabrika işçisi olduğu öğrenilen, evli ve 3 çocuk babası 40 yaşındaki Ramazan Yörük, 13 Nisan Pazar günü saat 22.00 sıralarında 7 arkadaşı ile beraber fotoğraf çekmek için Alpagut Mahallesi Kazankaya Mevkii’ndeki mağaraya gelip bir arkadaşı ile birlikte içeri girdi. Bir süre sora arkadaşı geri çıkarken, Ramazan Yörük, yaklaşık 30 metre uzaklıktaki mağaranın son bölümünde kayarak dehlize düştü. Bir süre Yörük’ün çıkmasını bekleyen arkadaşları, ertesi gün saat 11. 00 sıralarında jandarmaya başvurarak durumu anlattı. Yörük’ü kurtarmak için seferber olan jandarma ekipleri başta olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dağcılık Kulübü, Eskişehir ile Ankara Mağara Araştırma derneklerinden toplam 40 kişilik bir ekibin çalışmaları sürüyor. Bugün bölgeye yeri yardım ekiplere gelirken, Kızılay tarafından da kurtarma ekipleri ve görevlilere iaşe desteği sağlanıyor.

YARALIYA 10 METRE YAKLAŞILDI

Ekipler, dün akşam 18.30 sıralarında dehlizin dibinde yaralı haldeki Ramazan Yörük’e ulaşarak ilk müdahaleyi yaptılar. İlk olarak mağaranın giriş bölümünü, daha sonra dar taş koridorları küçük aletlerle genişletmeye çalışan ekipler, dün geceden beri aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün de bölgeye gelen takviye gruplarla birlikçe çalışan ekiplerin, mağaranın girişini ve dehlizin etrafını genişleterek Yörük'ü kurtarmaya çalıştıkları ve 10 metrelik bir alanın daha genişletilmesinin ardından şahsın düştüğü yerden çıkarabileceğinin tahmin edildiği belirtildi.

YARALIYA YİYECEK VE SAĞLIK TAKVİYESİ

Öte yandan, arama kurtarma ekiplerinden zayıf yapılı bir kişinin de ara sıra Yörük’ün yanına girerek, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığı ve UMKE ekibinin tıbbi müdahalede bulunduğu bildirildi. Belinde ve kaburgalarında düşmeye bağlı olarak zedelenme ve kırıklar olabileceği belirtilen Yörük’ün, şuanda sağlık durumunun stabil olduğu ve sabaha kadar sürecek çalışmalar sonrası mağaradan çıkarılabileceği tahmin ediliyor.

YARALI, DÜŞTÜĞÜ YERDEN BİR BÖLÜM ÖNE ALINDI

Mağaranın girişi ile Ramazan Yörük’ün düştüğü yer arasında 4 bölümlük bir boğum şeklinde yer yer genişleyen bir koridor olduğu, yaralının düştüğü yerden bir bölüm öne alındığı belirtiliyor.