İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çamlıca gişelerde polis uygulama noktasında denetimlerde bulundu.
İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bu sabah Çamlıca gişelerdeki polis uygulama noktasına geldi. Polislerin çalışmalarını inceleyen ve denetimlerde bulunan Çalışkan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Bu tür uygulamaların caydırıcı olduğunu ifade eden Çalışkan, "Şehre gelen art niyetli insanlar şehrin girişinde uygulama olduğunu biliyorlar. Bu onların tedbir almasını sağlıyor ama biz de onların tedbirlerine başka bir tedbirle karşılık veriyoruz. Şehrin girişinden itibaren 39 ilçenin değişik noktalarında 24 saat devam eden uygulama var. Bu noktalarda zaman zaman değiştiriliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin yaklaşık 15 aydır yürütüyorum. Bu zaman içerisinde 10 milyon insanın GBT’si soruldu. Çok ciddi sayıda aranan şahıs alındı. Bunların içinde çok önemi kişiler de var. Ciddi sayıda ruhsatsız silah alındı. Son zamanlarda motosikletler üzerine yoğunlaşıldı. Hatırı sayılır sayıda çalıntı motosiklet yakalandı" dedi.
Bu uygulamalardan vatandaşların yüzde 95’inin memnun olduğunu dile getiren Çalışkan, "Bizim bu uygulamalarımız tamamen şehrin güvenliği ile ilgili. Bu uygulama 24 saat devam edecek. Atmosfer böyle devam ettiği müddetçe daha fazla uygulama, daha gazla görünür, daha fazla kontrol, polisin varlığı daha fazla hissedilecek" şeklinde konuştu.
Son bir ay içerisinde yapılan uygulamalarda 500’ün üzerende ruhsatsız silah alındığını belirten Çalışkan, "Son bir ayda 1 milyon kişinin GBT’si yapıldı. 298 kilogram uyuşturucu yakalandı. 50 bin motosiklet kontrol edildi. Bin 534 motosiklete ceza uygulanırken 143 tanesi de çalıntı çıktı. Son on ayda ise bin 200 kilonun üzerinde uyuşturucu yakalandı. 55 binin üzerinde aranan şahıs alındı. 4 bin 500 ruhsatsız silah alındı. 10 milyon 630 bin kişinin GBT’si yapıldı. Biz bu sayıyı gerek ruhsatsız silah, gerekse aranan şahıs olsun daha da artıracağız" diye konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELE
Terör örgütlerini birbirinden ayırt etmeye gerek olmadığını belirten Çalışkan, "Benim 8 yaşındaki çocuğum bana FETÖ’mü daha kötü, PKK’mı? diyor. Farkı yok mücadelede aynı. Türkiye Cumhuriyeti’ne yan gözle bakan herkese karşı mücadele çok sert bir şekilde devam ediyor. Çok uzak zamanda değil, inşallah bunun neticesini alacağız. Ben 30 yıldır terörle mücadeleyi yakından takip eden birisiyim. Son 25 yılını da bir fiil içinde çalışarak geçirdim. Bu dönem kadar net bir tavır, net bir duruş, bütün kurumlarda ve tüm yöneticilerle hiç olmamıştı. Dolayısıyla tavrınız net, istikametiniz doğru, halis niyetle bu işe giriyorsanız emin olun netice alacaksınız. Çok ciddi şekilde de netice alınıyor" ifadelerini kullandı.
(İHA)