Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında kumar oynatan iş yerlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, kumar oynadığı tespit edilen 59 kişiye toplam 13 bin 393 TL idari para cezası kesildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayında kumar oynatan dernek ve dernek lokallerine yönelik 25 Mayıs ile 25 Haziran tarihleri arasında operasyon düzenledi. İl genelinde dernek, dernek lokali ve kahvehanelerde yapılan kumar uygulamalarında, kumar oynatıldığı tespit edilen 21 iş yerine yasal işlem uygulandı. Bu dernek ve dernek lokallerinde kumar oynadığı tespit edilen 59 kişi hakkında da idari para cezası kesildi. Ekipler, bu kişilere 13 bin 393 TL para cezası kesti.

Uygulamalarda kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan 21 şahıs yakalanarak gözaltına alındıktan sonra Polis Merkezi Amirliklerinde adli işlem uygulandı. Yapılan aramalarda, kumar oyununda kullanılan alacak verecek listelerinin tutulduğu 13 adet ajanda, 28 takım okey oyunu takımı, 345 deste oyun kağıdı, 965 adet para yerine geçen pul, işyeri sahibinin alacağı payı gösterir 60 adet yazboz, kumar oyunlarında kullanılan bin 195 TL ve 3 adet zara el konuldu.

Uygulamada, ayrıca kapalı yerde sigara ihlali yapan 15 kişi hakkında işlem yapılarak, bin 635 TL idari para cezası kesildi. Genel Bilgi Taramasında (GBT) sorgularında da 4 kişinin arandığı tespit edilirken, yakalanan şahıslar, ilgili birim görevlilerine teslim edildi. İş yerlerinde yapılan uygulamada ise üzerinde uyuşturucu madde bulunduran 1 şahıs yakalandı. Şahıs göz altına alınarak, Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi. Kontrollerde, 2 şahsın açıktan alkol aldığı ve işyerleri ile ilgili tutanak tutularak, polis merkezine teslim edildi.

Denizli’nin huzur ve güvenliği için çalışmaların devam edileceği belirtildi.