Diyarbakır’da dün, 5 kişinin öldüğü, 5’i polis 12 kişinin yaralandığı bombalı saldırının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. Patlama nedeniyle karayolunda 1,5 metre genişliğinde çukur oluşurken, bin 500 yıllık tarihi Erdebil Köşkü de büyük hasar gördü.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi On Gözlü köprü yakınlarında dün akşam saatlerinde, polis aracının geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola park edilen bombalı araç infilak ettirilmiş, olayda aynı aileden 2’si çocuk 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i polis 12 kişi ise yaralanmıştı.
Güvenlik görevlilerinin incelemelerinin ardından patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın büyüklüğü nedeni ile karayolunda yaklaşık 1,5 metre genişliğinde çukur oluştu. Birçok araçta maddi hasar oluşurken, patlamanın olduğu yerde araçlarında bulunanların ayakkabıları ile çocukların oyuncaklarının yola savrulduğu görüldü. Bombalı aracın şiddeti nedeni ile çevrede bulunan direkler yerlerinden çıkarken, duvarların da yıkıldığı görüldü.

TARİH HARAP OLDU
Patlamanın şiddeti 500 metrelik bir alanda büyük bir tahribata neden olurken, olay yerinin yakınında bulunan yaklaşık bin 500 yıllık tarihi bulunan Erdebil Köşkü de kullanılamaz hale geldi. Patlama anında müşterilerin olduğu köşk harabeye dönüşürken, işletmede bulunan müşteriler ise yaralandı. Patlama ile birlikte oluşan basınç nedeni ile köşkün zemininde ve etrafında çatlaklıklar meydana gelirken, iç kısımda bulunan ve turistlerin ziyaret ettiği odalardaki eşyalar parçalanmış durumda.

“BUNU YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN"
Patlamanın olduğu esnada olay yerine çok yakın olduğunu belirten Osman Polat isimli bir vatandaş, “Öyle bir ses geldi ki biz yere düştük. Olay yerine geldim polisler beni bırakmadı. Biraz aşağı gittiğimde yerlerde araç parçaları gördüm. Bunu yapanların Allah belasını versin” dedi.
Erdebil Köşkü’nün restoran bölümünün işletmecisi ise, olay anını gözyaşları içinde anlattı. İşletmeci, “O anda kendimizi yere attık. O kadar kötüydü ki, anlatamıyoruz. İş yerimizde çok büyük hasar oldu, çok şükür ki burada olanlara bir şey olmadı, fakat hayatını kaybeden vatandaşlar için çok üzüldüm. Olay anında 3-4 masada müşterilerimiz vardı” diye konuştu.
İşletmecinin eşi ise, olayı duyar duymaz bölgeye geldiklerini belirterek, ekmek teknesinden olduklarını, bunu yapanları Allah’a havale ettiklerini söyledi.
(İHA)