Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yol kapatan yaklaşık 30 kişilik silahlı gruba müdahale eden güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 1 polis yaralandı. Bunun üzerine polisin de karşılık vermesi üzerine 2 gösterici yaralandı. Kentte bir anda başlayan olaylar sonrası polis teyakkuza geçti.
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi’nde bir araya gelen yüzleri kapalı yaklaşık 30 kişi ellerinde bulunan tabanca ve uzun namlulu tüfeklerle 5 minibüsü durdurarak, anahtarlarını alıp, yolu trafiğe kapadı. Daha sonra sokak başlarında bekleyen grubun uzun süre yolu trafiğe açmaması sonucu olay yerine gelen polis, zırhlı araçlardan inmeden olaya müdahale etti. Müdahale sırasında bir sokakta sıkışan zırhlı aracın yardımına koşan bir polis memuru, göstericilerin açtığı ateş sonucu çenesinden yaralandı. Bunun üzerine olaylar büyüdü. Polis de göstericilere ateş açarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada 2 göstericinin de yaralandığı öğrenildi.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alınan polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Göstericiler ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Öte yandan, anahtarları göstericiler tarafından alınan araçların yedek anahtarları getirilerek, yol trafiğe açıldı. Bölgeye giriş çıkışların kontrollü yapıldığı ilçenin hemen her köşesinde zırhlı araçlar ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler konuşlandırıldı.
(İHA)