Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Çayarası köyünde kaybolan kuzenlerin cenazeleri toprağa verildi. Birbirine sarılı vaziyette bulunan kuzenlerin mezarları da yan yana kazıldı.

Önceki gün köyün yakınlarındaki dağlık alanda kaybolan amca çocukları 5 yaşındaki Serpil ile 4 yaşındaki Bilal Bayhan'ın cenazeleri, Van’da yapılan otopsilerinin ardından köylerindeki mezarlıkta yan yana toprağa verildi.

6 çocuk babası İkram Bayhan (44) ve kardeşi Eşref Bayhan (31), yan yana kazılan mezarların başında dua ederek arama çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti.

Özellikle jandarma, AFAD ekipleri ve köylülerin hummalı bir çalışma sergilediklerini belirten Eşref Bayhan, bu acının üstüne söyleyecek bir şey bulamadığını belirterek maddi imkanlarının yetersizliğinden dolayı dolayı kaymakamlıktan sadece çocukların mezarlarının yapılmasını istedi.

Eşref Bayhan, çocukların kaybolmalarının ardından arama kurtarma ekipleri ile bölgede çalışma başlatıldığını belirterek, “Sabah saatlerinde koyunlarla birlikte köyden çıkmışlar. Çoban çocukları dağda görmüş ve onlara köye geri dönmelerini söylemiş. Bunlar köye doğru yürümeye başlamışlar ancak daha sonra dağlık alana gitmişler. Kaybolmalarının ardından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Uzun süren arama çalışmalarından sonra donmuş bedenlerine ulaştık” dedi.

Eşref ve İkram Bayhan mezarlıkta taziyeleri kabul ederken, eşleri ve yakınları evde gözyaşı döktü.

Kuzenlerden Serpil Bayhan’ın mezar taşına ise sarı renkli bir başörtüsü bağlandı.