Samsun’da bir eğitim uçağı havaalanına iniş sırasında pistten çıkarak takla attı.

Samsun-Çarşamba Havalimanından eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezine (Uzaytem) ait “Cessna” 172 tipi eğitim uçağı iniş sırasında kaza yaptı. Yalnız uçuş yapan öğrenci pilot Ecenaz Kalyoncu, ilk denemesinde uçağı indiremeyince ikinci kez uçağı indirmeye çalıştı. İniş esnasında, uçağın pervanesinin pistin etrafındaki toprak zemine sürtmesi nedeniyle, uçak takla attı. Genç kadın pilotun kullandığı uçak kullanılamaz hale geldi. Öte yandan uçağı düşüren genç kadın pilotun yardımına koşan itfaiye ekiplerinin aracı da piste giriş yaptıkları esnada virajı alamayarak devrildi.

Kazayı pilot Ecenaz Kalyoncu yara almadan atlatırken, itfaiye görevlileri Ömer Pat ve Mustafa Arıcı ise hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İNİŞ SIRASINDA PİSTTEN ÇIKARAK TAKLA ATTI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, “Öğrencimiz 5 saatlik eğitim uçuşunun 4 saatini tamamladı. 5. saatini tamamlarken piste iniş sırasında uçak pistten çıkarak takla atıyor. Öğrencinin sağlık durumu iyi. Yaralanmadı. Kaza kırım ekibinin çalışmaları sonucu kaza ile ilgili daha net bilgilere ulaşacağız" dedi.

(İHA)