Elazığ’da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında emniyet müdürleri ve amirlerine yönelik düzenlenen ikinci operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz Darbe girişimi soruşturması Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da genişleyerek devam ediyor. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nde açığa alınan 190 polisten aralarında şube müdürleri ve amirlerinin de bulunduğu 25 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bugün sabah gözaltı kararı verilen polislere yönelik operasyon yaptı. Operasyonda aralarında 2 ve 3. sınıf 7 emniyet müdürü, 2 emniyet amiri ile 15 komiser ve komiser yardımcısı olmak üzere 24’ü gözaltına alındı. Evinde bulunamayan 1 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.
Gözaltına alınan 24 şüpheli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İLK OPERASYONDA 43 POLİS TUTUKLANMIŞTI
Darbe girişimi soruşturmasında açığa alınan polis müdürü, amiri ve memurlarının aralarında bulunduğu 190 polisin açığa alınmasından sonra 24 Temmuz’da ilk operasyona yapılmıştı. KOM şubesi ekipleri tarafında yapılan ilk operasyonda 2 emniyet müdür yardımcısı, 7 şube müdürü, 11 emniyet amiri, 20 komiser ve komiser yardımcısı olmak üzere 60 polis gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen 60 polisten 43’ü tutuklanmış, 17’si adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı.
Operasyonlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.
(İHA)