Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan telefon dolandırıcılarına ve asker/polis üniforması giyip vatandaşların ikametlerine giderek arama yapma bahanesiyle hırsızlık yapan kişilere karşı uyarıda bulundu.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin vatandaşlar ve kolluk kuvvetlerinin çabaları ile başarısız kılınmıştır” denildi.
Açıklamada, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. İletişim yoluyla dolandırıcılık şüphelilerinin, vatandaşları telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle aradığının ve “darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı veya darbe listesinde adınız var” gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlardan para ve altın talebinde bulunulduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Ayrıca asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek ‘olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir’ veya ’ikametinizde arama yapacağız’ diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır. İletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayı ile karşılaşmaları halinde hemen 155’i arayarak bu şahıslara itibar göstermemelidir.”
(İHA)