Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan gazeteci Ercan Gün ile yarbay Metin Yıldız, ’terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 27 gündür İstanbul Emniyetinde gözaltında bulunan gazeteci Ercan Gün ile yarbay Metin Yıldız, adliyeye getirildi.
Soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Gün ve Yıldız’ın ifadesini almadı. Savcı Kökçü, Gün ve Yıldız’ı ’terör örgütü üyeliği’ suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.
Ercan Gün, darbe girişimin ardından medya mensuplarına yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gün, adliyeden çıkamadan Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. Dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Müdürü Metin Yıldız’ın ise Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisine ‘muhbir’ aracılığıyla ulaştığı ancak bir işlem yapmadığı iddia ediliyor.

14 İSİM TUTUKLU
Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden albay Ali Öz ile birlikte cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler Abdullah D., Yavuz B., Emre C., Ergün Y., Volkan Ş., Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y. Gazi G., albay Ali S., Veysel Ş., Ecevit E. ve Adem S. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)