Bursa’da 41 yaşındaki A.Y. kendi yaptığı el yapımı bombayı ayrı yaşadığı eşinin eski evinin önünde patlatarak korku ve paniğe yol açtı.
Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Aynur Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, 41 yaşındaki A.Y.’nin ismi öğrenilemeyen eşi, yaklaşık 9 ay önce şiddetli geçimsizlik sebebiyle çocuğu ile birlikte evi terk ederek kiraladığı evde oturmaya başladı. Bu süre içinde de eşi tarafından tehditler alan genç kadının sığınma evine yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından 1 ay önce evden ayrılarak buraya yerleştiği öğrenildi. İşsiz olduğu öğrenilen A.Y. ise dün akşam saatlerinde kendi yaptığı ve içine bilye, çivi ve maytap gibi cisimler doldurarak desteklediği el yapımı bomba ile eşinin yaşadığını zannettiği evin önüne geldi. Burada bir süre bağırarak, tehditler savuran A.Y., ardından hazırladığı bombayı evin önündeki mazgala yerleştirerek patlattı.

Mahalleli büyük panik yaşadı
Patlamanın ardından çevre sakinleri büyük korku ve panik yaşarken, patlayıcının içinde bulunan bilye ve çivi parçaları da bir çok evin camına isabet ederek hasar meydana getirdi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi ekipleri, parmak izi incelemesi ve çevrede araştırma yaptı. Olaydan sonra kaçan A.Y.’nin çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından izine ulaşan ekipler, şahsı gözaltına aldı.
Polis ekiplerinin olayla ilgili tahkikatı sürüyor.
(İHA)