Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan’ın da bulunduğu 36 iş adamı tutuklandı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde 400 polis ile eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve düzenlenen operasyonda çok sayıda iş adamı gözaltına alınmıştı. 17 gündür devam eden ifade işleminin ardından dün sağlık raporuna getirilen 65 iş adamından 20’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ver 45 iş adamı ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.
45 iş adamından Abdullah E., Abdurrahman H., Ahmet K., Ahmet M., Bülent E., Cüneyt G., Ekrem H., Ersin K., Fatih S., Hamit K., Hüsamettin K., Hüseyin A., Hüseyin C., İkbal B., İsmail R.T., İsmail S.F., Mehmet A., Mehmet K., Memiş A., Metin F., Mustafa E.H., Mustafa K., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa S., Nureddin O., Orhan T., Osman K., Ömer D., Sevim Y., Seyit S., Suat S., Süleyman G., Şaban H. ve Veyis N. tutuklanırken, Arslan E., Elif B., Emir Ö., Hürmet S., Kamil K., Mehmet U., Mevlüt Y., Veysel Ç. ve Abdulkadir Ş. de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
(İHA)