Zonguldak’ta 2010-2014 yılları arasında İl Emniyet Müdürlüğü görevi yapan Metin Seyfi Sazak, FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eski Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ve bir komiser yardımcısı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma kapsamında 29 Temmuz 2016 günü gözaltına alınan Zonguldak eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, emniyetteki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan Sazak, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gözaltına alına Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eski Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ile bir komiser yardımcısı da Sazak’ın ardından Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Seyfi Sazak, İbrahim Kuzu ve komiser yardımcısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sazak, 2010-2014 yılları arasında Zonguldak Emniyet Müdürlüğü yapmış, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü’nce emekli edilmişti.
(İHA)