Bursa’nın Karacabey ilçesinde 8 vatandaşın dolandırılmasını engelleyen emniyet, “Evyah! Dolandırıldım mı?” adlı bir proje başlattı.
Telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı savaş başlatan Karacabey Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP), 8 vatandaşın 76 bin lira parasının dolandırıcılara gönderilmesine engel oldu. Kaymakamlık, belediye ve basın işbirliğiyle yürütülen proje hakkında Kaymakam Ahmet Yurtseven ve İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen bilgi verdi. Kaymakam Yurtseven, dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkat çekerek, bu husustaki bilgilendirme ve caydırıcı tedbirlerin önemine dikkat çekti.
Emniyet Müdürü Şen ise, “Emniyetin temini, suç işlenmeden önce önleyici tedbirlerin alınması, suç korkusunun azaltılması, vatandaşın polisin hizmetlerinden memnuniyeti temel önceliğimizdir. Bu anlayıştan hareketle, Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak dolandırıcılığı önlemek için “ Eyvah! Dolandırıldım mı? “ projesi hazırlanmıştır.” dedi.
Artan telefonla dolandırıcılığa karşı ilçedeki bankamatiklere, bankalara, resmi kurum ve kuruluşlara ve halkın yoğun olduğu yerlere afişler asıldığını belirten Şen, mahalle ve ev ziyaretleri yapılarak vatandaşları dolandırıcılık, sahte para ve falcılık konusunda bilgilendirilmeye başladıklarını ifade etti. Bugüne kadar işyeri ve kamu kurumları ziyaretlerinde 5 bin 148 vatandaşın telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendirildiğini anlatan Şen, 8 vatandaşın dolandırıcılara 76 bin TL para yatırmasının engellendiğini sözlerine ekledi.
(İHA)