Ormancı türküsünün yakıldığı Çaybükü (Gevenes) köyünde yaklaşık üç yıl önce faaliyete geçen Açık Cezaevi’nde kalan hükümlüler üretime yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik olarak büyük katkı sağlayan ve özellikle yaz aylarında Belen Kahvesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken hediyelik eşya yapan Açık Cezaevi’ndeki hükümlülerin yaptıkları hediyelik eşyalar ile 10 bin TL’lik bir ekonomik katkı sağladığı açıklandı.

BAKIR EL SANATLARI REVAÇTA

Çaybükü Açık Cezaevinde kalan hükümlüler bir bakır ustası nezaretinde ham bakırı işleyerek hediyelik eşya haline getiriyor. Ham bakırdan hediyelik çanak, çömlek, şekerlik, kahve cezvesi ve küçük el sanatlarının yanı sıra, gümüş yüzük imalatı yapıyorlar. Açık cezaevine gelen ham bakırı oluşturulan atölyelerde elle nakış nakış işleyerek satışa hazır hale getiren hükümlüler, meslek sahibi olarak cezaevinden tahliye olduklarını söylediler.

AHŞAP DOĞRAMA ATÖLYESİ

Cezaevinde küçük el sanatlarının yanı sıra, ahşap doğrama atölyesinin de bulunması özellikle mobilya türü eşyaların tamamı üretiliyor. Usta eğitmenler nezaretinde sürdürülen çalışmaların yanında yine boncuk ve ağaçlardan çok sayıda hediyelik eşya da üretiliyor.