Windows 10’un piyasaya çıkması ile teknoloji dünyası yeniden yenilikleri ile şaşırtmaya devam ediyor. Windows 10’un birçok yeni ve geliştirilmiş olan hizmeti bulunmasının yanı sıra en çok dikkatleri çeken özelliği “contana” yazılımı adı verilen dijital asistan uygulaması oldu. Bu uygulama ile Microsoft Google’ ın Google Now’ u ile rekabette girerken Apple’ ın Sirl hizmeti ile de yarışacak gibi görülüyor.

Teknoloji düşkünlerinin merak ile bekledikleri Windows 10 ve Windows 10’na ait olan yazılım contana ile tanışmaya az kaldı. Bu zamana kadar filmlerde görünen insan makine diyalogları artık bir hayal olmaktan çıkıyor. Özellikle büyük şirketlerin kullanımına özel önem verdiği dijital asistanlar, şu an da sadece taşınabilir cihazlarda yer alırken, ilerleyen dönemde de otomobillerde yer alması bekleniyor.

Uzmanlara göre 5 ila 10 yıl içinde otomobil dâhilinde bulunan birçok sisteminde ses ile kontrol edilebileceğine dair açıklamalarda bulundu.

Arama Motorları Nasıl Olacak?

Geleneksel arama motorunu tarihe kazıyacak olan dijital asistan uygulaması sese göre arama yaparak bu uygulamayı pratiğe taşıyacak. İlerleyen zaman içinde sesinden tanıdığı kişiyi aramalarına göre ilgi alanlarını belirleyerek bu konular hakkında da bilgi verebilecek. Bu yazılımın kullanımının sıklaşması ve ilerleyen teknolojinin yeterli gelmemesi ile gelişebileceğine dair açıklamalar yapıldı. İnsanların öncelikli ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan yazılımın kullanımı sonucunda ihtiyaç dâhilinde ilave olarak gelişimleri de hızlanabilir.

Contana Gizli Kahraman

Microsoft tarafından hazırlanan Halo adlı oyun serisinde yer alan “Contana” adlı kahramandan yola çıkarak adlandırılan dijital asistan gizli kahraman olarak hayatı kolaylaştırma amacı ile geliştirildi. Filmlerde konu olan dijital asistan ile insan aşkının yaşanması günümüzde dijital asistanın ne kadar hayatımıza hükmedeceği ile bağlantılı olarak değişebilir bir durum gibi görülüyor.

Dijital asistan uygulaması ile önümüzdeki yıllarda hayata kolaylık gelirken ayrıca en yakın dost ya da arkadaş olarak da bizimle olacak gibi görülüyor. Tüm bunları ise gelişen teknoloji ile daha net anlayacağız. Dilerseniz www.koprubasi.tv adresimizden farklı başlıkları da görebilirsiniz.