Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında devletin el koyduğu Burç Okulları’nın şifreli asansör, sauna, fitnes salonu, özel konaklama odaları, buhar odası ve olimpik yüzme havuzuyla 5 yıldız oteli aratmıyor.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Adana’da da 60 dönüm arazi üzerine kurulu Burç Okulları’na da devlet el koydu. İlk kez basın mensuplarının girdiği okulda FETÖ’nün her şeyi düşündüğü görüldü. Devlet el koyduktan sonra okuldaki asansörler bir türlü çalıştırılamadı. Yapılan araştırmada asansörlere şifre konulduğu, şifreyi bilmeyen kişilerin asansöre binemediği ortaya çıktı. Okul yapılırken de FETÖ okulda dünyanın en zenginlerini geride bırakacak özelliklere imza attı. Okulun zemin katına olimpik yüzme havuz, hemen yanında fitnes salonu, sauna ve buhar odası olduğu ortaya çıktı. Okulun en üst katında ise otellerde bile görülmeyen lükste iki ve tek kişilik konaklama odaları dikkat çekti. Aynı katta konaklama odasının yanı sıra sayısız sohbet odalarının olduğu, odalarda kurulan çekyatların yanı sıra imamın oturup hitap ettiği özel bir koltuğun olduğu belirlendi.
Okulda ayrıca gizli bir bölmeden başka hiç bir yerden girilmeyen devasa bir sohbet odası olduğu görüldü. Oda çok sayıda çekyatın yanı sıra okunması için bırakılan kitaplar olduğu ortaya çıktı. Okulda sohbete gelen kişilerin çocuklarının bırakabileceği yerlerde unutulmamış. Bir çok oda da beşik bulundu. Takiyeyi çok iyi yapan FETÖ’cülerin okulda sohbet odalarında Atatürkçülük kitabının olması da dikkat çekti.
(İHA)