15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesiyle birlikte vatandaşlar, ellerinde FETÖ bağlantılı kitap ve yayınları çöpe atmaya başladı. Çöpe atılan kitapların içinde Kur’an-ı Kerim’den dualar ve ayetlerin olduğu kitaplar ile Elif Ba’ların da yer alması duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.
Sabah saatlerinde Alaşehir Belediyesi’ne ait temizlik işçileri ilçenin muhtelif yerlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çöpe atılan çok sayıda FETÖ/PDY ait kitap, CD, kaset ve yayınla karşılaştı. FETÖ yayınlarını çöpe atılmış halde bulan temizlik işçileri durumu hemen yetkililere iletti. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen zabıta ekipleri, FETÖ yayını kitapların arasında ayetler, Elif Ba’lar ve Arapça duaların yer aldığı kitaplara da rastladı. Panik ve endişeyle atıldığı tahmin edilen yazılı yayınlar arasında Kur’an-ı Kerim’e ait ayetlerin de bulunması görevli personel ve vatandaşların tepkisini çekti.
Zabıta ekiplerince muhafaza altına alınan yayın ve eserler, Emniyet Müdürlüğüne bağlı olay yeri inceleme ekiplerinin gelmesiyle beraber polis ekiplerine teslim edildi.
Olayla ilgili olarak emniyet tarafından soruşturma başlatıldı.
(İHA)