Sivas merkezli 12 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan bazı askerler etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’nin asker yapılanmasına asker yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında değişik rütbede toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan adliye sevk edilen 9 şüpheliden bazıları itirafçı olarak örgütün kirli yüzünü gördükleri tehdit ve baskıları anlattı.

Etkin pişmanlıktan yararlanan astsubay U.Y., 15 Temmuz gecesi nöbetçi olduğu birliğinde bağlı olduğu cemaat abisinin kendisine telefon ederek ’patronların dediğini yap, emirlere uy’ diye talimat verdiğini söyledi.

Üstteğmen A.Y. ise kendisinden sorumlu abinin sık sık yanına gelerek birlikteki tüm askeri personel hakkında bilgi aldığını, "Siyasi görüşü nedir? Nelerden hoşlanır? Yaşam tarzı, cemaate bakışı nasıldır? Bize yakın mı? Uzak mı? Düşman mı? "şeklinde bilgiler alıp not ettiğini anlattı.

"SENİN ALDIĞIN NEFESİ BİLE BİLİRİZ"

Astsubay E.K. ise cemaatten ayrılmak istediğini ancak sorumlu abinin kendisini, "Biz isteseydik seni okuldan bile attırırdık, senin aldığın nefesi bile biz biliriz, bak kardeşlerin okuyor, hepsinin önünü keseriz, hiç bir baltaya sap olamazlar" şeklinde tehdit ettiğini ifade etti.

"HOCAEFENDİ BEDDUA EDER"

Bir diğer itirafçı yüzbaşı Ö.S. de sorumlu abinin, "Bak bizim her şeyden haberimiz olur, dünyanı da cennetini de kaybediyorsun, ismini açık ederiz ifşa olur, ordudan atılırsın hocaefendi sana bir beddua eder" diye tehdit edildiğini belirtti.

Üsteğmen A.E. de girmiş olduğu askeri okul sınavlarında cemaatin sınav öncesi 60 soru verdiğini bu sorulardan 20’sinin sınavda çıktığını bu şekilde sınavı kazandığını, astsubay rütbesindeki Y.U. ise sorumlu abinin "Kendisine Avrasya adlı bir katalog gösterip şunlara bak beğen seni evlendirelim diye içinde bir çok bayan resmi olan bir katalog gösterdiğini" beyan etti.

(Uğur Yiğit/İHA)