Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir polis memuru, 5 gaspçı tarafından vahşice katledildi. Şehit polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan baskında FETÖ’cülerle çatışmaya girmiş ve yaralanmıştı.
Olay, sabah saatlerinde Marmaris’in İçmeler Limanı yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele FETÖ’cülerin yaptığı baskında yaralanan ve raporlu olmasına rağmen görevine devam eden 45 yaşındaki Çetin Şahan, mesai öncesi sabahın erken saatlerinde aracıyla gezmeye çıktı. Şahan, İçmeler limanı yolunda arabadan indiği sırada 5 kişi aracı gasp etmek istedi. Gaspçılar, arabasını vermek istemeyen Şahan’ı önce darp ettiler, ardından boğazını kestiler, vücudunu da defalarca bıçakladıktan sonra araçla 3 defa üzerinden geçtiler. Ağır yaralanan Şahan, önce Marmaris Devlet, ardından da özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis memuru Şahan doktorların bütün çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şahan’ın arabasıyla kaçmaya çalışan 5 kişi kısa sürede polis tarafından yakalandı. Şahan’ı şehit eden Gürcülerin hırsızlık çetesi oldukları, daha önceden de sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

MESLEKTAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Çetin Şahan’ın şehit haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. Şehit polisin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, acı haberi Ankara’da alan eşi ve çocuklarının Marmaris’e gelmek için yola çıktığı belirtildi. Muğla Valisi Amir Çiçek olayın ardından Marmaris’e gelerek hastanede bilgi aldı, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’ya başsağlığı diledi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)