Kırklareli’de darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturma kapsamında tutuklanan bir öğretmen ifadesinde, dershanede okuyan öğrencilerin örgüte yakınlığına göre numaralar verildiğini belirtti.
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan M.Y. ifadesinde, örgütün kolej, okul ve dershanelerinde eğitim gören bayan öğrencilere öğretmenler tarafından 1’lik, 2’lik, 3’lük, 4’lük ve 5’lik şeklinde numaralar verildiğini belirtti. M.Y., "FETÖ’nün dershanesinde öğretmenlik yapan Ö.Ş, dershanedeki bayan öğrencilerle yakından ilgilenirdi. Yapının içerisinde öğrencilere 1’lik, 2’lik, 3’lük, 4’lük ve 5’lik şeklinde numaralar verilirdi. 1’lik öğrenci, yapıyla hiçbir alakası olmayan ve bu yapının fikri yapılarına uymayan ve karşı görüş sergileyen öğrenciydi. Sigara ve alkol kullanan, erkek arkadaşı olan öğrenciler bu gruptaydı. 2’lik öğrenci, 1’lik öğrencilere göre daha ılımlı olan ancak erkek arkadaşı olan öğrencilerdi. 3’lük öğrenci, Kur’an bilen ve okuyan, üzerinde çalışılırsa kazanılabilecek öğrencilerdendi, bunlar tesettürlü olabilirdi, olmayabilirdi.
4’lük öğrenci, tesettürlü ve namazını 5 vakit kılanlardı. 5’lik öğrenciler ise tesettürlü ve namazını 5 vakit kılan, bu yapıya bağı sıkı olan, ailesi de bu yapıyla bağı bulunan, yapının rahatlıkla kullanabileceği ve Fetullah Gülen’i tanıyan öğrencilerdi. 5’lik denilen öğrencilerle Ö.Ş. daha iyi ilgileniyordu” dedi.

GAZETE VE DERGİ ABONELİĞİ
M.Y. ifadesinde FETÖ’ye ait okul, kolej ve dershanelerde çalışan personele zorunlu Zaman gazetesi aboneliği yaptırıldığını anlattı. M.Y., "Bize sormadan gazeteye abone yaptılar. Bunun haricinde eş, dost ve akrabalarımızın da gazeteye abone olması için ikazlarda bulunulurdu. Bazen de Sızıntı dergisi ile Bugün gazetesinin aboneliği için zorlamalar yapılırdı. Son zamanlarda STV’nin kapatılmasının ardından bize Can Erzincan TV’yi izlememiz konusunda uyarılarda bulunuluyordu" diye konuştu.

244 TUTUKLU
Kırklareli’nde 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden bu yana süren soruşturmalar kapsamında aralarında hakim, savcı, polis, asker, işadamı ve öğretmenlerinde bulunduğu 244 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturmalar devam ediyor.
(İHA)