İzmir’in Bornova ilçesinde, 12 yıl önce ayrılmak üzere olduğu eşini ve kayınvalidesini öldüren katil damat, cezevinden firar etti. 12 yıl sonra hapisten kaçan ve daha sonra da kayınpederini arayan katil, “Seni de öldüreceğim” diye tehdit ettiği öne sürüldü.
Bornova ilçesinde, işsiz ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Zafer Budin (44), 12 yıl önce ayrılmak üzere olduğu eşi Fahriye Budin (26) ve kayınvalidesi Naciye Özden’i (51) pompalı tüfekle öldürdü. İki çocuk babası olan katil zanlısı Budin, cinayet anında evde bulunan baldızı Fatoş Akova’yı öldürmeden kaçtı. Ablası ve annesinin öldürülüşünü izleyen Fatoş Akova, sinir krizi geçirdi. Cinayetten sonra merdivenlerden kaçan damadını gören, daha sonra koşarak evine çıkan baba İsmail Özden de kızı ve eşinin cesediyle karşılaşınca şoka girdi.

12 YIL SONRA CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ
Tehlikeli zanlı, İzmir polisi tarafından her yerde aranmaya başlandı. Şahısın eşkali ve bilgileri tüm ekiplere gönderildi ama şahıs bulunamadı. Katil zanlısı Zafer Budin, bir müddet sonra ise kayınpederinin izini bulmaya çalıştı. Olayın hala etkisinde olan, kızı ve karısı öldürülen İsmail Özden, katil damadından gelen telefonla yıkıldı.

KATİL DAMATTAN KAYINPEDERİNE TELEFON: SENİ DE ÖLDÜRECEĞİM
Zafer Budin’in, telefonla ulaştığı Özden’i tehdit ettiği iddia edildi. Katil damat, kayınpederi İsmail Özden’e, “Seni de öldüreceğim, seni de vuracağım” dedikten sonra telefonu kapattı. Özden bu telefonun ardından paniğe kapıldı ve bir takım önlemler aldı.

POLİS HEMEN YAKALADI
Öte yandan, katili her yerde arayan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ekipleri, şahısı Bornova’da kıstırdı. Aranan Şahıslar Büro Müdürlüğü ekipleri, Küçükpark civarında katili kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Firari katil zanlısı Zafer Budin, tekrar tutuklanarak Buca Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’na konuldu. Katilin kayınpederi İsmail Özden de, eski damadının yakalanmasıyla rahat bir nefes aldı.
(İHA)