Adana’da bir taksi şoförü, yol kenarında boğazı kesilmiş halde bulundu. Gasp edildiği belirlenen taksicinin ölmeden önce "Suriyeliler yaptı" dediği iddia edildi. Cenazeyi almaya gelen taksiciler, Adana Adli Tıp Kurumu’nun önündeki yolu trafiğe kapatarak, "Taksici cinayetleri son bulsun. Devlet bize sahip çıksın" sloganları ile cinayeti protesto etti.
Alınan bilgiye göre, Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi’nde bulunan Yeni Yol Taksi durağında bağlı çalışan Erdal Bayakı’nın (46), 01 T 2405 plakalı taksisine akşam saat 19.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişiler bindi. Bayakı, bağlı bulunduğu durağa telsizden müşterini Ali Hocalı Mahallesi’ne götüreceği konusunda bilgi verdi. Saat 20.00 sıralarında vatandaşlar taksici Bayakı’yı Ali Hocalı Mahallesi’nde yol kenarında boğazı kesilmiş halde buldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bayakı, ambulansla kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Bayakı’nın cenazesi ise otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

TAKSİCİNİN KARDEŞLERİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Sabah saatlerinde Adana Adli Tıp Kurumu önüne gelen Bayakı’nın yakınları sinir krizi geçirdi. Bayakı’nın cenazesini teşhis eden kardeşi Erten Bayakı fenalık geçirdi. Taksicinin diğer kardeşleri ise morg önünde uzun süre gözyaşı döktü.
Bayakı’nın taksici arkadaşları cenazeyi beklerken araçlarıyla birlikte yollu kapatarak eylem yaptı. Taksiciler, "Taksici cinayetleri son bulsun. Devlet bize sahip çıksın" diyerek alkışlar eşliğinde cinayeti protesto etti. 2010 yılında taksici kardeşini gasp cinayetine kurban veren taksicisi Murat Çınar, "Devletimiz bize sahip çıksın. Kabinli araç üretimi yapılsın ve bize bir defalığına mahsus ÖTV, KDV alınmadan satılsın. O zaman bu cinayetlerin önüne geçirilir” dedi.
Adli tıp kurumunda otopsisi tamamlanan Erdal Bayakı, konvoylar eşliğinde Gümüş Yazı köyüne götürülerek burada toprağa verildi.
(İHA)