İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan muhabir Arda Akın, savcılığın itirazı üzerine "örgüte bilerek, isteyerek yardım etme" suçundan tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin medyaya yönelik yürütülen soruşturmada muhabir Arda Akın tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. İfadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden Akın’ın,"FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile herhangi bir bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi.
Akın’ın ifadesinde, "Ne okullarında okudum, ne de sohbetlerine katıldım. Zaman gazetesine bir kere dahi girmedim. Bankalarında hesabım yoktur. Herhangi bir bağış, kurban vb. bir yardımında bulunmadım. Temmuz olayı ile ilgili atmış olduğum tweet ile ilgili olarak yeterli izahatı yaptım. Tamamen iklim ile alakalı bir şey söylemek istedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. 18 yıllık gazeteciyim. Her türlü görüşten polisle çalıştım. Devletin polislerine, Devletin ali menfaatleri için çalıştığını düşündüğüm için polis muhabiri olduğum için her zaman görüşmüşümdür" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Nöbetçi Hakimlikte kendisine sorulan ‘Temmuz sıcağı’ tweetinin darbe girişimi ile herhangi bir alakası olmadığını ifade eden Akın’ın 7 Şubat MİT krizi haberini bir internet sitesinde gördüğünü belirttiği öğrenildi.
Akın ifadesinin ardından İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından "örgüte bilerek, isteyerek yardım etme" suçundan tutuklandı.
Hakimlik kararında Akın’ın 7 Şubat MİT krizi olarak bilinen soruşturmayı Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde ilk duyuran kişi olduğu ifade edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz Darbe Girişimine ilişkin medya mensuplarına yönelik yürüttüğü soruşturmada, gazeteci Arda Akın, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Akın, 29 Temmuz tarihinde hakimlik sorgusunun ardından adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştı. Soruşturma savcısının, serbest bırakılma kararına itirazının ardından, Akın hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Hakkındaki adli kontrol tedbiri gereği imza atmak için karakola giden Akın, burada gözaltına alınarak adliyeye getirilmişti.
(İHA)