Gaziantep’te gece saatlerinde meydana gelen bir patlama sesi korkuya neden oldu. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.
Olay gece saat 23:30’da meydana geldi. Gaziantep’in şehir merkezinin birçok noktasından şiddetli bir şekilde hissedildi. Patlama sonrası polis, jandarma, itfaiye ve 112 ekiplerinin seferber olduğu il merkezinde patlama sesinin üzerinden yaklaşık 1 saat geçmesine rağmen henüz bir bulguya rastlanmadı.
Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada , “25.11.2016 günü saat 23.20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı, jandarma, emniyet AFAD ve itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş 26.11.2016, günü saat 00:25 itibari ile hastanelerimize, diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ya da maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir’’ denildi.
(İHA)