Gaziantep’te Suriye’den Türkiye’ye geçtiği tahmin edilen PKK’lı terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir korucu yaralanırken, 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’in İslahiye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Huzurlu Yaylasında hayvan otlatan çobanlar, bölgede silahlı ve PKK’lı terörist grubunu görünce jandarmaya ihbarda bulundu. Bölgedeki korucular ve jandarma ekipleri yaptıkları aramalarda, terörist grup ile temas sağladı. Teröristlerin ateş açması üzerine terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 40 yaşındaki korucu A.Ş. yaralandı. İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı korucunun, ilk müdahalesinin ardından Gaziantep’e sevk edilerek Ersin Arslan Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Servisi’nde müşahede altına alındığı öğrenildi.
Akşamdan itibaren güvenlik güçleri ile dağılan terörist grup arasında sıcak temas sağlandığı öğrenilirken, çatışmalarda 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.
Terörist grubun ele geçirilen sırt çantalarından ise 5 kişilik grup olduğu tahmin ediliyor.
(İHA)