Başkent’te, ’Gezi’ olaylarının 3. yıldönümü nedeniyle toplanan grup, kendilerine tepki gösteren bir vatandaşı darp etti. Polis ekipleri, vatandaşı linç girişiminden güçlükle kurtardı.
Ankara’da, bir grup eylemci Gezi Parkı olaylarının 3. yıldönümünde Çankaya Yüksel Caddesi’nde toplandı. Bir süre slogan attıktan sonra Sakarya Caddesi’ne yürüyen grup üyeleri, burada diğer eylemci gruplarla birleşti. Sakarya Caddesi’nde de bir süre slogan atan grup, ardından basın açıklaması yaptı.

EYLEMCİLER VATANDAŞI DARP ETTİ
Grup adına açıklama yapan şahsın, "Devletin Nusaybin ve Cizre’de katliam yaptığını" iddia ettiği sırada, bir vatandaş bu açıklamaya tepki gösterdi. Bu eleştiriye sinirlenen eylemciler, vatandaşın üzerine yürüdü. Eylemcilerin vatandaşı darp etmeye başlamasıyla polis araya girdi. Polis ekipleri, vatandaşı linç edilmekten son anda kurtardı. Vatandaşın bir iş merkezine götürülmesinin arından gerginlik bir süre daha devam etti.
Gerginliğin sona ermesiyle basın açıklamasına devam eden eylemciler, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)