Siirt’te Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt il teşkilatı öncülüğünde toplanan kalabalık grup, Kasaplar Deresi’ne anma etkinliği düzenledi. Slogan atan göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede 2 polis yaralandı.
Siirt DBP İl Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğüyle Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, buradan toplu halde Kasaplar Deresi’ne anma etkinliği düzenledi. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP ve DBP il yöneticilerinin de katıldığı etkinlik yapılan basın açıklamasının ardından burada sona erdi.
Kalabalıktan ayrılan bir grup, toplu halde slogan atarak Güres Caddesi üzerinden Atatürk anıtına yürümek istedi. Kalabalık grubu Siirt Devlet Hastanesi önünde durduran polis, slogan atılmaması uyarısında bulundu. Polis, ısrarla slogan atan göstericileri bir kez daha uyarınca bu kez göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu. Polis de göstericilere gaz bombası ile müdahale etti.
Çıkan arbedede 2 polis çeşitli yerlerinden yaralanırken, birçok gösterici atılan gaz fişeğinden korunmak için hastane binasına sığındı.
Yaşları 16-30 arasında değişen kalabalık grup, tüm uyarılara rağmen yine de slogan atarak Güres Caddesi’nden Atatürk anıtına geçti. Gösteriler, polis ile göstericiler arasında yaşanan kovalamaca, grubun ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.
(İHA)