Adana’da 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı, araştırma ekipleri tarafından gözaltına alınmak istediği sırada silahını çıkararak polis ile çatıştı. Bir süre hedef gözetmeksizin etrafa ateş açan şüpheli, ikna edilerek gözaltına alındı.
Olay, Yüreğir ilçesi Selehattin Mahallesi Şehit Jandarma Er Gökhan Yılmaz Bulvarı üzerindeki bir evin damında meydana geldi. İddiaya göre, ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve büyük-küçük baş hayvan hırsızlığı suçundan yakalama kararı bulunan Murat Suludağ’ın bir evin damında olduğu bilgisini alan Yüreğir Araştırma Ekipleri, harekete geçti. Evin etrafını saran ekiplerin geldiğini fark eden şüpheli Suludağ, yanında bulunan tabanca ile etrafa ateş açtı. Çıkan çatışmanın ardından eve giren şüpheli, silah doğrultarak yanına kimsenin yaklaşmamasını istedi.
Polis, çelik yelek giyerek çevre güvenliği aldı. Bir süre sonra şüpheliyi ikna ededen polis, silahı bıraktırdı ve Suludağ’ı gözaltına aldı. Şüpheli Suludağ, polis otosuna bildirildiği sırada, “Beni FETÖ’cüler yaktı. FETÖ’cüler yüzünden boşu boşuna ceza evinde yattım. 8 sene boşu boşuna cezaevinde attım. Dosyam araştırılırsa belli olur” dedi. Murat Suludağ, ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü. Çatışma sesleri yüzünden büyük korku yaşayan mahalle sakinleri ise derin bir nefes aldı.
(İHA)