Denizli’nin Güney ilçesinde bulunan Güney Şelalesi’nde heyelan meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Denizli’nin Güney ilçesinde Güney Şelalesi’nin ön kısmından kopma meydana geldi. Denizli’nin önemli turistik yerlerinden biri olan Güney Şelalesi’nde bir anda heyelan meydana geldi. Büyük bir gürültüyle toprak kayarken, kayalar da aşağı doğru yuvarlandı. Bu sırada şelalenin altında bulunan bir kişi yaralanırken, şahıs ambulansla Güney Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz, olayın öğleden sonra meydana geldiğini söyledi. Olayda can kaybı olmadığını belirten Gürbüz, “Güney Şelalesi, bizim çok önemli bir değerimizdi. Her yıl binlerce insan gelirdi. Bir anda heyelanla birlikte ön kısmı koptu. Aşağı doğru toprak kaydı. Tek sevincimiz olayda can kaybının olmaması. Gerçekten de çok üzgünüm şu anda. Denizli’nin önemli bir turistik yeri maalesef kaybolup gitti’’ dedi.

20 metre yüksekliğindeki şelale, Denizli’ye 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1. derecede sit alanı ilan edilen Güney Şelalesi, Büyük Menderes Nehri üzerindeki doğal oluşumdu. 6 yıl önce yaşanan kuraklıktan dolayı debisi düşen ve yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan Güney Şelalesi’ne 600 metre uzaklıktan boralarla su taşınmıştı.