Şişli’de evine giren hırsızlar tarafından öldürülen Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci’nin katil zanlıları İstanbul ve Trabzon’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelilerin sahte pasaportlarla yurt dışına çıkmak istedikleri ortaya çıktı.
Şişli’de 3 gün önce meydana gelen olayda, bir dubleks dairede yaşayan Ermeni asıllı Hagop Yakup Demirci ile Seta Ayda Demirci, evlerine giren 3 hırsız tarafından domuz bağıyla bağlanmış daha sonra 3 zanlı, kasadaki 100 bin TL ve mücevheratla kayıplara karışmıştı. Olay, öğle saatlerinde eve gelen temizlik görevlisinin sayesinde ortaya çıkarken, yaşlı çiftin yeğenleri, polis ve itfaiyenin yardımıyla eve girdiklerinde acı olayla karşılaşmıştı. Yaşlı çifte ilk müdahale olay yerinde yapılırken, 85 yaşındaki Hagop Yakup Demirci’nin boğularak hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ
Cinayetin ardından geniş çaplı soruşturma başlatan İstanbul polisi, katillerin yakalanması için özel bir ekip kurdu. Olay yeri ve çevresinde yapılan güvenlik kamera taramalarından şüphelilerin eşkalini tespit eden ekipler, zanlıların kimlik bilgilerine ulaştı. Ardından İstanbul ve Trabzon’da çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda aralarında katil zanlılarının da bulunduğu 8 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Polis, soruşturmanın sürdürüldüğünü ve gözaltı sayısının artabileceğine dikkat çekti.

SAHTE PASAPORTLARLA YURT DIŞINA KAÇACAKLARI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan gözaltında bulunan bazı şüphelilerin üzerlerinde sahte pasaportlar bulundu. Şüphelilerin bu pasaportlarla yurt dışına kaçmayı düşündükleri belirlendi. Öte yandan Trabzon’da gözaltına alınan şüpheliler de İstanbul’a getirildi. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorguları sürüyor.
(İHA)