İstanbul’da girdikleri iş yerlerinde çelik kasaları açıp hırsızlık yapan 6 kişi polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin, hırsızlık yapacakları zaman "hasta var" mesajıyla birbirleriyle irtibata geçtikleri belirlendi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, başta Bağcılar ve Esenler olmak üzere birçok ilçede iş yerlerinde yaşanan hırsızlık olaylarında artış yaşanmasının ardından çalışma başlattı.

ŞİFRELİ HIRSIZLIK MESAJI: "HASTA VAR"
Yapılan teknik takipte şüphelilerin, kendi aralarında telefonla şifreli konuştukları ve bir iş yerinden hırsızlık yapacakları zaman "hasta var" mesajıyla birbirleriyle irtibata geçtikleri belirlendi. Zanlıların girdikleri iş yerlerinde oksijen kaynağıyla çelik para kasalarını açarak, bu yöntemle 7 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıkları tespit edildi.
Operasyonda, 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve hırsızlık çetesi lideri olduğu ileri sürülen E.D., çok sayıda suç kaydı bulunan A.E., A.M., R.P., N.B. ve F.F. isimli şüpheliler yakalanarak ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 21 Kasım tarihinde Bağcılar’da bulunan bir iş yerine giren iki hırsız, ofis bölümüne geçerek, çekmeceleri ve kasayı kurcalıyor. Hırsızların çekmeceleri teker teker kontrol etmesi dikkat çekiyor. Hırsızların ne kadar para ya da eşya çaldıkları ise görüntülere yansımıyor.
(İHA)